Kategóriák

Fizetési megoldás

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Hírek

2020.01.11
„A repülő tartósság avagy az időtálló repülés”

Windsurfing UK 2019 November száma így ír a BIC Techno Foil 130 deszkáról…


Már egy ideje azon filózunk, hogy ez a nem túl bonyolultnak tartott BIC Techno manapság nem is annyira szerény képességű, mint amilyennek tünt az első pillanatban. Először a BIC One Design 293 modelljét, majd a 130 literes karbon Pro WindFoilt teszteltük, most pedig a WindFoilok megfizethetőbb és elnyűhetetlen ACE-TEC verziója kerül sorra nálunk.

Ami a profi sikló test shape-ét illeti határozottan különbözik attól a képtől, ami a Techno hallatán először bevillan. Jól átgondolt progresszív vonalvezetése megfelel a foilozás és a szörfözés által támasztott követelményeknek.

A fentieket figyelembe véve, a hozzá passzoló moduláris karbon foilt tettük fel, mely a jóhírű foil specialista, a Foil & Co. keze alól kikerült „full carbon” műremek. Mindenképpen kitűnő választás a freeride foilozáshoz, a szó legszorosabb értelmében, így tökéletesen passzolnak egymáshoz.

A Pro Wind Foil 130L és az Ace-Tec verzió közti legszembetűnőbb különbség a súly. A PRO 8 kg-jához képest sokkal stabilabb érzés megállni az Ace-Tec 9,5 kg-ján,  foil nélkül is.

Az elindulás elsőre sokkal simább ügy a vártnál, aminél az Ace-Tec verzió gyorsulása már az víztől való elemelkedés előtt számottevő, így mire elhagyja a vizet a foilon is stabilnak érezzük magunkat. Csak egy hajszálnyival marad le a 130 literes Wind PRO Foiltól, de azért érezhető a különbség. A tapasztalatunk szerint a foil hatékonyan teszi a dolgát és az elemelkedés jóval hamarabb bekövetkezik, mint a megszokott szkeggel történő megsiklás.

A felemelkedés után az Ace-Tec extra stabil. Ha a fürgébb stílust kedveled, a Pro lesz a nyerő választás. Ezzel szemben az Ace-Tec összességében egy higgadtabb, kezesebb természetű darab. Ezt szem előtt tartva, ha még viszonylag kezdő foilos vagy, érdemesebb a 130 literes Ace-Tec Wind Foil felé kacsintgatni, ami stabilan és gördülékenyen kíséri végig a fejlődésedet. És, ahogy a képekről is látszik, ha igazán meg akarod küldeni, nem fog ellenkezni.

Ha szeretnél a windfoilozás izgalmasabb, manőver-orientált oldalát is kipróbálni, ebben kitűnő partner lesz a 130 literes Ace-Tec wind Foil – ha te is úgy akarod. A meredek krajcolás és hátszélben, hullámokon kiengedett vitorlával történő lesiklásokra is kitűnő választás.

Összességében:

A BIC kitűnő munkát végzett a Techno Wind Foil 130L deszkával. A Pro teljes mértékben kielégíti azokat az elvárásokat amire tervezték, azonban hatékonyságban az Ace-Tec sem marad le sokkal mögötte; mindkettő nyerő választás minden olyan rider számára, akik egy letisztult stílusú  freeride foil deszkára vágyik. Sztenderd kisszeles deszkának sem utolsó, de be kell vallanunk, ha a körülmények engedik, inkább foilozunk vele.

Szóval ha azt hitted, hogy már mindent tudsz a BIC Technokról? Akkor gondold át újra….